Recensie Janse Bagge Bend
Geplaatst door webmaster op 30 juni 2009 | 15:18:00

Bij deze de recensie/ terugblik van Janse Bagge op hun optreden van afgelopen zaterdag 28 juni 2009 ;

Feesttent Ransdaal, C.V. De Wuif.

De Wuif? Wat is "wuif?" In Susteren is "wuif" dat bolletje dat je draaien kunt met je vingertoppen als je in je neus hebt gepeuterd. Dat is bij ons "wuif" maar in "Ranzel" blijkt het de naam van de vastelaovesvereniging te zijn en die vereniging is blijkbaar ook actief buiten het seizoen. En de naam schijnt gerelateerd te moeten worden aan de korenwolf. Hoewel, toen ik de mensen van de organisatie zag rondlopen met hun "C.V. De Wuif-T-shirt" stond daar een tekening op van wat volgens hen een korenwolf was. Maar dat was alles behalve een korenwolf. Dat beest op hun T-shirt leek meer op die engerd uit het sprookje van De 7 Geitjes. Een wolf ja, een gewone ordinaire wolf, niks geen korenwolf. Dit leek in elk geval echt niet op die Limbo-hamster, maar een kniesoor die daar op let.

Maar man, wat een leuke avond. Stel je voor: een feesttent zonder vloer, gewoon gras met hier en daar een koeienflat, door de regenbui van die middag alles hartstikke vochtig en dat is altijd kaasje voor sommigen binnen ons team. Die hebben last van hooikoorts. Dus aanvankelijk dacht ik: "Dat wordt weer bijpompen met de inhalator". Maar niks van dattum. We werden na de soundcheck verrast door het team van Miem en haar Dolle Meiden. We kregen me daar een geweldige ontvangst in hun verbouwde boerderij. Hun "opvanghuis" was van buiten mergel etc. en binnen alles strak modern tot en met de keuken en daar kwam het allemaal uit: aardappelcroquetten, gebakken aardappelschijfjes, 2 soorten sla, erwten, wortelen en vlees in een heerlijke saus. En de meiden maar aanslepen en wij maar knauwelen. Heerlijk om muzikant te zijn in Ranzel!

Tja en toen het optreden. De tent was goed vol, zelfs het terras buiten was goed bezet. En eerlijk is eerlijk, we konden er moeilijk omheen om niks te vertellen over Michael Jackson. Ton had al aangegeven dat hij niks wilde repeteren, gewoon wat aankloten. Nou, dat repeteren had toch al niet gekund, want vlak voor de soundcheck belde Ton op om te zeggen dat het in Sittard zo hard geregend had, dat het water vanuit zijn tuin bezig was om zijn huis binnen te lopen. Dus hij was eerst nog bezig met een afvoergeul te graven, dwars door de pas gelegde graszoden. Hij kwam dus later!

Bij "ZJWART" werd dus besloten om maar wat van Wacko Jacko te doen. We hebben dubbel gelegen. Tonnie als Michael in een hilarische versie van "Bad", inclusief Moonwalk en constant met de hand zijn scrotum aan het rechthangen. Toen hij dan ook nog "We are The World" inzette was iedereen in Ranzel ervan overtuigd dat er toch een aparte artiest was gestorven. Maar Tonnie als look-alike maakt grote kans om benaderd te worden om die 50 concerten in Londen te gaan doen.

Al met al dus een hartstikke leuk optreden, vooral door de leuke sfeer daar in dat tentje. Typerend dat ook nu weer dat typische Bagge-volk binnen was, die mensen die komen om zich te amuseren, slap auw-hoeren en pretentieloos aw-tutten en die weer meewerkten om te zorgen dat men morgen in Ransdaal kan zeggen: "Bösse doa gewaes? Wat eine leuke aovend! Geine zeik, gein gedoons, geweldig geammezeerd!" Zo, en dan heeft iedereen tenminste straks iets zinnigs te vertellen als de kleinkinderen vragen: "Opa of Oma, vertel nog 'ns get leuks van vreuger".

Zeer speciaal was ook het staartje van de avond. Op het moment dat de vrachtwagen volgelasen was en de klep dichtging bleek dat die na enkele meters zo diep in de modder was weggezakt dat hij niet meer vooruit of achteruitging. Nou, heel mannelijk Ransdaal sprong te hulp. Van alle kanten kwamen tractoren om het zakje vlot te trekken. Spontaan doken mensen de modder in om de rijplaten te verleggen. Iedereen zag er uit als een varken en dat in een wei waar normaal de koeien de baas waren. Nou ja, dat is ook allemaal rock'n'roll.

Lijkschouwer Henk

Bron;
http://www.jansebagge.nl/

Voor foto's zie; http://fotoalbum.jansebagge.nl/