28 Mei 2020 | 19:32:19
Navigatie
· Home
· Nieuws
· Historie
· Activiteiten Programma
· Prinsengallerij
· Jeugdcarnaval
· Fotoalbum
· Wagenverhuur
· Weidefeest
· Vrung van De Wuif
· Contact
Foto's Proclamatie 2010 online
De foto's van de Proclamatie, staan online. Bekijk de foto's hier.
Nieuwe Prins: Christiaan I
Tijdens een, ondanks het slechte winterweer, druk bezochte zitting in Café Zaal Spierings is op zaterdag 9 januari Christiaan Hochstenbach als nieuwe Prins van CV de Wuif uitgeroepen. Gedurende de carnaval zal hij als prins Christiaan I over het Wouverijk regeren.De 24-jarige prins treedt hiermee in de voetsporen van zijn jubilerende vader Jos III (1988) en zijn broer Ivo I (2007), en is daarmee de 40ste prins van CV de Wuif.

Tijdens de receptie op zaterdag 06-02-2010 te zaal Spierings, kunt u Prins Christiaan I en alle jubilarissen feliciteren.

Klik hier om een felicitatie voor prins Christiaan I achter te laten in het gastenboek.
Proclamatie 2010

news: proclamatie2010.jpg

Foto's Wouvejacht
De foto's van de Wouvejacht, de activiteit ter opening van het Carnavalseizoen 2009-2010, staan online. Bekijk de foto's hier.
Foto's BBQ
De fotograaf heeft ons even laten wachten, maar de foto's van de BBQ staan eindelijk online.

Recensie Janse Bagge Bend

Bij deze de recensie/ terugblik van Janse Bagge op hun optreden van afgelopen zaterdag 28 juni 2009 ;

Feesttent Ransdaal, C.V. De Wuif.

De Wuif? Wat is "wuif?" In Susteren is "wuif" dat bolletje dat je draaien kunt met je vingertoppen als je in je neus hebt gepeuterd. Dat is bij ons "wuif" maar in "Ranzel" blijkt het de naam van de vastelaovesvereniging te zijn en die vereniging is blijkbaar ook actief buiten het seizoen. En de naam schijnt gerelateerd te moeten worden aan de korenwolf. Hoewel, toen ik de mensen van de organisatie zag rondlopen met hun "C.V. De Wuif-T-shirt" stond daar een tekening op van wat volgens hen een korenwolf was. Maar dat was alles behalve een korenwolf. Dat beest op hun T-shirt leek meer op die engerd uit het sprookje van De 7 Geitjes. Een wolf ja, een gewone ordinaire wolf, niks geen korenwolf. Dit leek in elk geval echt niet op die Limbo-hamster, maar een kniesoor die daar op let.

Maar man, wat een leuke avond. Stel je voor: een feesttent zonder vloer, gewoon gras met hier en daar een koeienflat, door de regenbui van die middag alles hartstikke vochtig en dat is altijd kaasje voor sommigen binnen ons team. Die hebben last van hooikoorts. Dus aanvankelijk dacht ik: "Dat wordt weer bijpompen met de inhalator". Maar niks van dattum. We werden na de soundcheck verrast door het team van Miem en haar Dolle Meiden. We kregen me daar een geweldige ontvangst in hun verbouwde boerderij. Hun "opvanghuis" was van buiten mergel etc. en binnen alles strak modern tot en met de keuken en daar kwam het allemaal uit: aardappelcroquetten, gebakken aardappelschijfjes, 2 soorten sla, erwten, wortelen en vlees in een heerlijke saus. En de meiden maar aanslepen en wij maar knauwelen. Heerlijk om muzikant te zijn in Ranzel!

Tja en toen het optreden. De tent was goed vol, zelfs het terras buiten was goed bezet. En eerlijk is eerlijk, we konden er moeilijk omheen om niks te vertellen over Michael Jackson. Ton had al aangegeven dat hij niks wilde repeteren, gewoon wat aankloten. Nou, dat repeteren had toch al niet gekund, want vlak voor de soundcheck belde Ton op om te zeggen dat het in Sittard zo hard geregend had, dat het water vanuit zijn tuin bezig was om zijn huis binnen te lopen. Dus hij was eerst nog bezig met een afvoergeul te graven, dwars door de pas gelegde graszoden. Hij kwam dus later!

Bij "ZJWART" werd dus besloten om maar wat van Wacko Jacko te doen. We hebben dubbel gelegen. Tonnie als Michael in een hilarische versie van "Bad", inclusief Moonwalk en constant met de hand zijn scrotum aan het rechthangen. Toen hij dan ook nog "We are The World" inzette was iedereen in Ranzel ervan overtuigd dat er toch een aparte artiest was gestorven. Maar Tonnie als look-alike maakt grote kans om benaderd te worden om die 50 concerten in Londen te gaan doen.

Al met al dus een hartstikke leuk optreden, vooral door de leuke sfeer daar in dat tentje. Typerend dat ook nu weer dat typische Bagge-volk binnen was, die mensen die komen om zich te amuseren, slap auw-hoeren en pretentieloos aw-tutten en die weer meewerkten om te zorgen dat men morgen in Ransdaal kan zeggen: "Bösse doa gewaes? Wat eine leuke aovend! Geine zeik, gein gedoons, geweldig geammezeerd!" Zo, en dan heeft iedereen tenminste straks iets zinnigs te vertellen als de kleinkinderen vragen: "Opa of Oma, vertel nog 'ns get leuks van vreuger".

Zeer speciaal was ook het staartje van de avond. Op het moment dat de vrachtwagen volgelasen was en de klep dichtging bleek dat die na enkele meters zo diep in de modder was weggezakt dat hij niet meer vooruit of achteruitging. Nou, heel mannelijk Ransdaal sprong te hulp. Van alle kanten kwamen tractoren om het zakje vlot te trekken. Spontaan doken mensen de modder in om de rijplaten te verleggen. Iedereen zag er uit als een varken en dat in een wei waar normaal de koeien de baas waren. Nou ja, dat is ook allemaal rock'n'roll.

Lijkschouwer Henk

Bron;
http://www.jansebagge.nl/

Voor foto's zie; http://fotoalbum.jansebagge.nl/

Voorverkoop Janse Bagge Bend van start
De voorverkoop van de kaartjes voor het concert van Janse Bagge Bend op zaterdag 27 juni tijdens het Ranzels Weijefiës gaat vandaag van start.

De voorverkoopadressen zijn:
Café Spierings - Ransdalerstraat 89 - Ransdaal - Tel 043-4591373 (dinsdag gesloten)
't Magazijn - Ransdalerstraat 95 - Ransdaal - Tel 043-4591348

De kaartjes in de voorverkoop kosten €7,50. Aan de avondkassa kosten de kaartjes €9,00. De voorverkoop sluit op vrijdag 26 juni.
Janse Bagge Bend op RanzelsWeijefiës

In het laatste weekend van juni organiseert CV de Wuif traditioneel weer het Ranzels Weijefiës. Dit jaar begint het feest reeds op zaterdagavond met niemand minder dan de Janse Bagge Bend. Op zondag zal het Ranzels Weijefiës de reeds vertrouwde opzet hebben. Voor ieder wat wils dus.

 

Sinds het verdwijnen van de Kermis in Ransdaal, heeft CV de Wuif de handen in elkaar geslagen om de traditionele Kirmes in het dorp te behouden. Op de wei naast de parochiekerk vindt u voor ieder wat wils. Voor de jeugd is er een carrousel, springkussen, een kinderboerderij en diverse andere spellen, waaronder een schiettent, sjoelen, enveloppen trekken en ponyrijden.

 

Aan de ouders is natuurlijk ook gedacht: als men zich al niet kunnen vermaken met het kijken naar de jeugd die zich amuseert, weet de organisator, CV de Wuif uit Ransdaal ook het oudere publiek te vermaken. Natuurlijk is er aan de inwendige mens ook gedacht, koffie en vlaai wordt geserveerd, het bekende gerstenat is aanwezig en ook is er een barbecue.

 

Dit jaar breidt CV de Wuif het Ranzels Weijefiës uit om de kermis in het dorp nog meer cachet te geven. Op zaterdagavond zal Janse Bagge Bend in de tent naast de kerk spelen. Met de allom bekende hits staan Henk Steijvers en consorten garant voor een geweldige avond. De voorverkoop voor het optreden van Janse Bagge Bend vindt plaats bij ’t Magazijn en Café Spierings vanaf maandag 8 juni t/m vrijdag 26 juni. Kaartjes in de voorverkoop kosten €7,50, bij de kassa op zaterdag €9,00. De tent gaat open om 20.30 uur.

 

CV de Wuif nodigt u uit voor het Ranzels Weijefiës op zaterdag 27 juni en zondag 28 juni 2009 (vanaf 14.00 uur) op de wei naast de kerk in Randaal. U bent van harte welkom!

 

Foto's optocht
De foto's van de optocht staan vanaf vandaag online. Zie het fotoalbum voor de foto's.
Jubilaris Maurice Linden (1x11 jaar)

Jubilaris Maurice LindenTijdens de receptie op zaterdag 14 februari jongstleden werd Maurice Linden extra in het zonnetje gezet vanwege zijn 11-jarig jubileum bij CV de Wuif. Maurice is een van de steunpilaren van de vereniging en speelt een belangrijke rol bij de wagenbouw. Mede door zijn inzet zullen Prins Maarten I en Prinses Wendy in de optocht kunnen beschikken over een prachtige prinsewagen. Maurice, gefeliciteerd!De Ilf Punte van Prins Maarten I & Prinses Wendy

De 11 punten van Prins Maarten I en Prinses Wendy.

     Prinsenproclamatie Ranzel, d’r 10e januari 2009

 

Same: Veer, Maarten Schaaks en Wendy Paffen bie de gratie van de Wuif, Prins en Prinses van der Lubesch tot d’r Moasj, van de Koule tot de Beukelskoel, van het Ransdalerveld tot Termaar, maken aan uch het volgende bekind:

 

Maarten:  Ich d’r Maarten Schaaks, vanaaf noe Prins Maarten I. Ich bin geboare op 12 november 1984 i Heële. Ich woon al mien ganse leave i Ranzel, ich bin dan aoch unne echte Wouf.


Wendy:  Ich bin ut Wendy Paffen vanaaf noe Prinses Wendy. Ich bin geboare  op 9 september 1987 i Kirchroa en ich woon al mien ganse leave i Kirchroa. Mer miene prins en domit Ranzel hat mich betoavert.

 

Maarten:  Noa de opleiding Bank en Verzekeringsweze aan t Arcus College i Heële bin ich noe werkzaam als Allround Assurantiemedewerker bie Assurantie kantoor Van Wissen i Beak. Zie hubbe zich gespecialiseerd in de transport en grondverzitsector.

 

Wendy: Noadat ich de opleiding boekhoudkundig medewerker aan t Arcus College hub behoald bin ich noe hell opzeuk noa n baan. Doaneave wirk ich op donderdig en zoaterdig bie intratuin. Hie reken ich aaf wat al die luij hubbe gekoch.

 

Maarten:  Es Ranzalse jong beteikent carnaval get speciaals vur mich. Mit miene pap es 8e prins van de Wuif hub ich un good veurbeild. Dit seizoen moag ich regeare en waal es 39e prins van de Wuif.

 

Wendy: Es Kirchroacher meëdje ving ich t unne ganse ier om miene prins te moage biestoan bie zien prinseschap bie de Wuif.

 

Maarten:  Ich probeer bie te drage aan de cultuur van Ranzel,  doarom speel ich bie de fanfaar op mien trompet de derde stum.

 

Wendy: Danse is mien grote passie! Dorum zou ich geer wille zeen dat miene Prins met mich geht Danse.

 

Maarten:  Mit ozze groep de Breuzelaere is carnaval viere un ganse gebeurtenis. Dat geer kint seere dat hub veer gezeen bie t Elvi in Iezere. Os vroag aan uch om dat dit joar te evenare zoadat ze i Kirchroa weite woa mien Prinses woont.

 

Wendy:  Jekerinne i Ranzel, jonk en oud, groat en klein, nuedige veer oet um de ganse Carnaval mit os same te viere en um op carnavalszondig mit d’r optoch mit te goan.

 

Same: Tot slot wunsje veer uch allemoal voäl spass en plezeer op de gepaste maneer.

Ranzel Alaaf!

 

 

Volg ons op Social Media
Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op YouTube
Twitter
Copyright CV de Wuif © 2015
1,317,933 unieke bezoeken