19 Oktober 2019 | 03:48:00
Navigatie
· Home
· Nieuws
· Historie
· Activiteiten Programma
· Prinsengallerij
· Jeugdcarnaval
· Fotoalbum
· Wagenverhuur
· Weidefeest
· Vrung van De Wuif
· Contact
Recensie Janse Bagge Bend

Bij deze de†recensie/ terugblik van Janse Bagge op hun optreden van†afgelopen zaterdag 28 juni 2009 ;

Feesttent Ransdaal, C.V. De Wuif.

De Wuif? Wat is "wuif?" In Susteren is "wuif" dat bolletje dat je draaien kunt met je vingertoppen als je in je neus hebt gepeuterd. Dat is bij ons "wuif" maar in "Ranzel" blijkt het de naam van de vastelaovesvereniging te zijn en die vereniging is blijkbaar ook actief buiten het seizoen. En de naam schijnt gerelateerd te moeten worden aan de korenwolf. Hoewel, toen ik de mensen van de organisatie zag rondlopen met hun "C.V. De Wuif-T-shirt" stond daar een tekening op van wat volgens hen een korenwolf was. Maar dat was alles behalve een korenwolf. Dat beest op hun T-shirt leek meer op die engerd uit het sprookje van De 7 Geitjes. Een wolf ja, een gewone ordinaire wolf, niks geen korenwolf. Dit leek in elk geval echt niet op die Limbo-hamster, maar een kniesoor die daar op let.

Maar man, wat een leuke avond. Stel je voor: een feesttent zonder vloer, gewoon gras met hier en daar een koeienflat, door de regenbui van die middag alles hartstikke vochtig en dat is altijd kaasje voor sommigen binnen ons team. Die hebben last van hooikoorts. Dus aanvankelijk dacht ik: "Dat wordt weer bijpompen met de inhalator". Maar niks van dattum. We werden na de soundcheck verrast door het team van Miem en haar Dolle Meiden. We kregen me daar een geweldige ontvangst in hun verbouwde boerderij. Hun "opvanghuis" was van buiten mergel etc. en binnen alles strak modern tot en met de keuken en daar kwam het allemaal uit: aardappelcroquetten, gebakken aardappelschijfjes, 2 soorten sla, erwten, wortelen en vlees in een heerlijke saus. En de meiden maar aanslepen en wij maar knauwelen. Heerlijk om muzikant te zijn in Ranzel!

Tja en toen het optreden. De tent was goed vol, zelfs het terras buiten was goed bezet. En eerlijk is eerlijk, we konden er moeilijk omheen om niks te vertellen over Michael Jackson. Ton had al aangegeven dat hij niks wilde repeteren, gewoon wat aankloten. Nou, dat repeteren had toch al niet gekund, want vlak voor de soundcheck belde Ton op om te zeggen dat het in Sittard zo hard geregend had, dat het water vanuit zijn tuin bezig was om zijn huis binnen te lopen. Dus hij was eerst nog bezig met een afvoergeul te graven, dwars door de pas gelegde graszoden. Hij kwam dus later!

Bij "ZJWART" werd dus besloten om maar wat van Wacko Jacko te doen. We hebben dubbel gelegen. Tonnie als Michael in een hilarische versie van "Bad", inclusief Moonwalk en constant met de hand zijn scrotum aan het rechthangen. Toen hij dan ook nog "We are The World" inzette was iedereen in Ranzel ervan overtuigd dat er toch een aparte artiest was gestorven. Maar Tonnie als look-alike maakt grote kans om benaderd te worden om die 50 concerten in Londen te gaan doen.

Al met al dus een hartstikke leuk optreden, vooral door de leuke sfeer daar in dat tentje. Typerend dat ook nu weer dat typische Bagge-volk binnen was, die mensen die komen om zich te amuseren, slap auw-hoeren en pretentieloos aw-tutten en die weer meewerkten om te zorgen dat men morgen in Ransdaal kan zeggen: "BŲsse doa gewaes? Wat eine leuke aovend! Geine zeik, gein gedoons, geweldig geammezeerd!" Zo, en dan heeft iedereen tenminste straks iets zinnigs te vertellen als de kleinkinderen vragen: "Opa of Oma, vertel nog 'ns get leuks van vreuger".

Zeer speciaal was ook het staartje van de avond. Op het moment dat de vrachtwagen volgelasen was en de klep dichtging bleek dat die na enkele meters zo diep in de modder was weggezakt dat hij niet meer vooruit of achteruitging. Nou, heel mannelijk Ransdaal sprong te hulp. Van alle kanten kwamen tractoren om het zakje vlot te trekken. Spontaan doken mensen de modder in om de rijplaten te verleggen. Iedereen zag er uit als een varken en dat in een wei waar normaal de koeien de baas waren. Nou ja, dat is ook allemaal rock'n'roll.

Lijkschouwer Henk

Bron;
http://www.jansebagge.nl/

Voor foto's zie; http://fotoalbum.jansebagge.nl/

Voorverkoop Janse Bagge Bend van start
De voorverkoop van de kaartjes voor het concert van Janse Bagge Bend op zaterdag 27 juni tijdens het Ranzels WeijefiŽs gaat vandaag van start.

De voorverkoopadressen zijn:
Cafť Spierings - Ransdalerstraat 89 - Ransdaal - Tel 043-4591373 (dinsdag gesloten)
't Magazijn - Ransdalerstraat 95 - Ransdaal - Tel 043-4591348

De kaartjes in de voorverkoop kosten Ä7,50. Aan de avondkassa kosten de kaartjes Ä9,00. De voorverkoop sluit op vrijdag 26 juni.
Janse Bagge Bend op RanzelsWeijefiŽs

In het laatste weekend van juni organiseert CV de Wuif traditioneel weer het Ranzels WeijefiŽs. Dit jaar begint het feest reeds op zaterdagavond met niemand minder dan de Janse Bagge Bend. Op zondag zal het Ranzels WeijefiŽs de reeds vertrouwde opzet hebben. Voor ieder wat wils dus.

Sinds het verdwijnen van de Kermis in Ransdaal, heeft CV de Wuif de handen in elkaar geslagen om de traditionele Kirmes in het dorp te behouden. Op de wei naast de parochiekerk vindt u voor ieder wat wils. Voor de jeugd is er een carrousel, springkussen, een kinderboerderij en diverse andere spellen, waaronder een schiettent, sjoelen, enveloppen trekken en ponyrijden.

Aan de ouders is natuurlijk ook gedacht: als men zich al niet kunnen vermaken met het kijken naar de jeugd die zich amuseert, weet de organisator, CV de Wuif uit Ransdaal ook het oudere publiek te vermaken. Natuurlijk is er aan de inwendige mens ook gedacht, koffie en vlaai wordt geserveerd, het bekende gerstenat is aanwezig en ook is er een barbecue.

Dit jaar breidt CV de Wuif het Ranzels WeijefiŽs uit om de kermis in het dorp nog meer cachet te geven. Op zaterdagavond zal Janse Bagge Bend in de tent naast de kerk spelen. Met de allom bekende hits staan Henk Steijvers en consorten garant voor een geweldige avond. De voorverkoop voor het optreden van Janse Bagge Bend vindt plaats bij ít Magazijn en Cafť Spierings vanaf maandag 8 juni t/m vrijdag 26 juni. Kaartjes in de voorverkoop kosten Ä7,50, bij de kassa op zaterdag Ä9,00. De tent gaat open om 20.30 uur.

CV de Wuif nodigt u uit voor het Ranzels WeijefiŽs op zaterdag 27 juni en zondag 28 juni 2009 (vanaf 14.00 uur) op de wei naast de kerk in Randaal. U bent van harte welkom!

Foto's optocht
De foto's van de optocht staan vanaf vandaag†online. Zie het fotoalbum voor de foto's.
Jubilaris Maurice Linden (1x11 jaar)

Jubilaris Maurice LindenTijdens de receptie op zaterdag 14 februari jongstleden werd Maurice Linden extra in het zonnetje gezet vanwege zijn†11-jarig jubileum bij CV de Wuif. Maurice is een van de steunpilaren van de vereniging en speelt een belangrijke rol bij de wagenbouw. Mede door zijn inzet zullen Prins Maarten I en Prinses Wendy in de optocht kunnen beschikken over een prachtige prinsewagen. Maurice, gefeliciteerd!De Ilf Punte van Prins Maarten I & Prinses Wendy

De 11 punten van Prins Maarten I en Prinses Wendy.

†††† Prinsenproclamatie Ranzel, dír 10e januari 2009

Same: Veer, Maarten Schaaks en Wendy Paffen bie de gratie van de Wuif, Prins en Prinses van der Lubesch tot dír Moasj, van de Koule tot de Beukelskoel, van het Ransdalerveld tot Termaar, maken aan uch het volgende bekind:

Maarten: Ich dír Maarten Schaaks, vanaaf noe Prins Maarten I. Ich bin geboare op 12 november 1984 i HeŽle. Ich woon al mien ganse leave i Ranzel, ich bin dan aoch unne echte Wouf.


Wendy: Ich bin ut Wendy Paffen vanaaf noe Prinses Wendy. Ich bin geboareop 9 september 1987 i Kirchroa en ich woon al mien ganse leave i Kirchroa. Mer miene prins en domit Ranzel hat mich betoavert.

Maarten: Noa de opleiding Bank en Verzekeringsweze aan t Arcus College i HeŽle bin ich noe werkzaam als Allround Assurantiemedewerker bie Assurantie kantoor Van Wissen i Beak. Zie hubbe zich gespecialiseerd in de transport en grondverzitsector.

Wendy: Noadat ich de opleiding boekhoudkundig medewerker aan t Arcus College hub behoald bin ich noe hell opzeuk noa n baan. Doaneave wirk ich op donderdig en zoaterdig bie intratuin. Hie reken ich aaf wat al die luij hubbe gekoch.

Maarten: Es Ranzalse jong beteikent carnaval get speciaals vur mich. Mit miene pap es 8e prins van de Wuif hub ich un good veurbeild. Dit seizoen moag ich regeare en waal es 39e prins van de Wuif.

Wendy: Es Kirchroacher meŽdje ving ich t unne ganse ier om miene prins te moage biestoan bie zien prinseschap bie de Wuif.

Maarten: Ich probeer bie te drage aan de cultuur van Ranzel,doarom speel ich bie de fanfaar op mien trompet de derde stum.

Wendy: Danse is mien grote passie! Dorum zou ich geer wille zeen dat miene Prins met mich geht Danse.

Maarten: Mit ozze groep de Breuzelaere is carnaval viere un ganse gebeurtenis. Dat geer kint seere dat hub veer gezeen bie t Elvi in Iezere. Os vroag aan uch om dat dit joar te evenare zoadat ze i Kirchroa weite woa mien Prinses woont.

Wendy: Jekerinne i Ranzel, jonk en oud, groat en klein, nuedige veer oet um de ganse Carnaval mit os same te viere en um op carnavalszondig mit dír optoch mit te goan.

Same: Tot slot wunsje veer uch allemoal vošl spass en plezeer op de gepaste maneer.

Ranzel Alaaf!

Nieuw jeugdprinsepaar

Tijdens een druk bezochte kinderzitting in Cafť Zaal Oud Ranzel proclameerde JVR op zaterdag 17 januari haar nieuwe jeugdprins en -prinses.

Tijdens een zinderende finale, in het huis "Woa se noe bis", kwamen de nieuwe hooglustigheden Youri Moonen en Sanne Aretz tevoorschijn.

Samen zullen zij over de Woufkes en Wouvinnekes regeren.


Nieuwe prins; Maarten I (Schaaks)

In een bomvol Cafť Spierings , is zaterdag 10 januari rond 23.45 uur, Maarten†I (Schaaks) als nieuwe Prins van CV de Wuif uitgeroepen.
Tijdens zijn regeringsjaar zal hij terzijde gestaan worden door zijn vriendin; prinses Wendy (Paffen)

Prins Maarten en Prinses Wendy

Nieuwe website

Naast een nieuwe prins heeft cv de Wuif, vanaf vandaag ook een†vernieuwde website. De vormgeving en inhoud van de site†zijn in nieuw jasje gestoken, conform de kleuren van onze vereniging.

Volg ons op Social Media
Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op YouTube
Twitter
Copyright CV de Wuif © 2015
1,227,338 unieke bezoeken