28 Mei 2020 | 19:15:06
Navigatie
· Home
· Nieuws
· Historie
· Activiteiten Programma
· Prinsengallerij
· Jeugdcarnaval
· Fotoalbum
· Wagenverhuur
· Weidefeest
· Vrung van De Wuif
· Contact
Hubke met de VUT!
Zoals op onderstaande foto´s te zien is, heeft onze penningmeester Hub Dautzenberg afgelopen week zijn laatste werkdag bij de Rabobank gehad.

news: hub1.jpg

news: hub2.jpg

Vanaf nu heeft Hub alle tijd om aan zijn hobby´s te besteden, zoals het werken in de loods van de Wuif en het drinken van een pilske met zijn vrienden van de Wuif bij café Spierings!

Hubke proficiat en geniet van je vrije tijd!

Optreden Janse Bagge Bend geslaagd! (verslag)

Dat het optreden van de Janse Bagge Bend dit jaar wederom geslaagd was, blijkt ook uit het verslag van de band zelf (http://www.jansebagge.nl/ en klik op "optredens").

De crew van de band heeft ook foto's van het optreden gemaakt. Zodra deze online komen volgt er uiteraard een bericht op deze site.


Hieronder het verslag:

Zaterdag 26 juni 2010 CV De Wuif,

Feesttent RANSDAAL

Verleden jaar was hartstikke leuk herinner ik me nog en dit jaar was eveneens niet verkeerd. Toch prachtig om, ondanks het feit dat in Heerlen een gigantisch Open Air feest aan de gang is met allerlei topartiesten, ondanks dat het prima barbecue-weer was, ondanks de voetbalwedstrijd, ondanks dat zat de tent toch prima vol.

Vooraf werden we weer ontzettend culinair gekieteld door "les Mademoiselles du Maison de Mergel" alias de maedjes oet det mergelhoes ein paar meter naeve de kirk. Ook dit jaar verdienen ze weer een Michelin-Ster. Stel je voor, eerst kregen we echte awwerwetse soep, net wie de mam die vroeger kon maken, toen vlees met champignon/roonsaus, croquetten, ma jong wat hebben we gesmuld. We hadden eigenlijk de hele avond willen blijven om te schransen en om hond Tim allerlei kunstjes te leren, maar allez, de plicht riep en we hadden dorst, dus omstreeks kwart voor 11 kropen we het podium op.

De jongens van Labyrinth deden de support-act en dat deden ze nog beter dan verleden week maar waarschijnlijk kwam dat doordat ze mee gegeten hadden. Het optreden was weer lachen gieren brullen, ben benieuwd hoe iedereen de groene grasvlekken uit zijn of haar kleren krijgt, dat gaat heel wat pakjes VANISH kosten! Al met al weer een prachtige afsluiting voor dit seizoen, voorlopig even zomervakantie en dan op naar Pinkpop Classic op 14 augustus.

Tot dan bij Jan!

Henk

Vanmiddag Ranzels Weijefiës!
Na het succes van het optreden van de Janse Bagge Bend van gisteravond, staat er vandaag wederom een gezellige dag voor de boeg!

Vanaf 14.00 uur vindt het Weijefiës plaats, met plezier voor jong en oud!

Voor de kinderen zijn er diverse activiteiten, zoals o.a. een kinderboerderij en een caroussel. Voor de volwassenen staat de BBQ en de biertap klaar!

Tot vanmiddag!
Voorverkoop Janse Bagge Bend gestart!
De voorverkoop van de kaarten voor het optreden van de Janse Bagge Bend op zaterdag 26 juni is inmiddels gestart!

De voorverkoop vindt plaats op de onderstaande adressen:

- Café Spierings, Ransdalerstraat 89, Ransdaal. Telnr. 043-4591373;
- 't Magazijn voor Dier en Tuin, Ransdalerstraat 95, Ransdaal. Telnr. 043-4591348.

De kaarten kosten € 7,50 in de voorverkoop. Kijk voor meer informatie naar de voorgaande nieuwsberichten.
Start voorverkoop Janse Bagge Bend op maandag 7 juni!
De voorverkoop van de kaarten voor het optreden van de Janse Bagge Bend op zaterdag 26 juni vind plaats vanaf maandag 7 juni op de onderstaande adressen:

- Café Spierings, Ransdalerstraat 89, Ransdaal. Telnr. 043-4591373;
- 't Magazijn voor Dier en Tuin, Ransdalerstraat 95, Ransdaal. Telnr. 043-4591348.

De kaarten kosten € 7,50 in de voorverkoop. De tent gaat om 20.30 uur open.

De band LABYRINTH zal het voorprogramma verzorgen. Voor meer informatie over deze band kijk op: http://www.labyrinthmusic.nl/ 
Aanvang voorprogramma: 21.30 uur.

Wil je weten hoe gezellig het optreden van de Janse Bagge Bend van vorig jaar was? Het onderstaande verslag van dit optreden staat op de website van de Janse Bagge Bend!


Zaterdag 28 juni 2009

Feesttent Ransdaal, C.V. De Wuif.

De Wuif? Wat is "wuif?" In Susteren is "wuif" dat bolletje dat je draaien kunt met je vingertoppen als je in je neus hebt gepeuterd. Dat is bij ons "wuif" maar in "Ranzel" blijkt het de naam van de vastelaovesvereniging te zijn en die vereniging is blijkbaar ook actief buiten het seizoen. En de naam schijnt gerelateerd te moeten worden aan de korenwolf. Hoewel, toen ik de mensen van de organisatie zag rondlopen met hun "C.V. De Wuif-T-shirt" stond daar een tekening op van wat volgens hen een korenwolf was. Maar dat was alles behalve een korenwolf. Dat beest op hun T-shirt leek meer op die engerd uit het sprookje van De 7 Geitjes. Een wolf ja, een gewone ordinaire wolf, niks geen korenwolf. Dit leek in elk geval echt niet op die Limbo-hamster, maar een kniesoor die daar op let.

Maar man, wat een leuke avond. Stel je voor: een feesttent zonder vloer, gewoon gras met hier en daar een koeienflat, door de regenbui van die middag alles hartstikke vochtig en dat is altijd kaasje voor sommigen binnen ons team. Die hebben last van hooikoorts. Dus aanvankelijk dacht ik: "Dat wordt weer bijpompen met de inhalator". Maar niks van dattum. We werden na de soundcheck verrast door het team van Miem en haar Dolle Meiden. We kregen me daar een geweldige ontvangst in hun verbouwde boerderij. Hun "opvanghuis" was van buiten mergel etc. en binnen alles strak modern tot en met de keuken en daar kwam het allemaal uit: aardappelcroquetten, gebakken aardappelschijfjes, 2 soorten sla, erwten, wortelen en vlees in een heerlijke saus. En de meiden maar aanslepen en wij maar knauwelen. Heerlijk om muzikant te zijn in Ranzel!

Tja en toen het optreden. De tent was goed vol, zelfs het terras buiten was goed bezet. En eerlijk is eerlijk, we konden er moeilijk omheen om niks te vertellen over Michael Jackson. Ton had al aangegeven dat hij niks wilde repeteren, gewoon wat aankloten. Nou, dat repeteren had toch al niet gekund, want vlak voor de soundcheck belde Ton op om te zeggen dat het in Sittard zo hard geregend had, dat het water vanuit zijn tuin bezig was om zijn huis binnen te lopen. Dus hij was eerst nog bezig met een afvoergeul te graven, dwars door de pas gelegde graszoden. Hij kwam dus later!

Bij "ZJWART" werd dus besloten om maar wat van Wacko Jacko te doen. We hebben dubbel gelegen. Tonnie als Michael in een hilarische versie van "Bad", inclusief Moonwalk en constant met de hand zijn scrotum aan het rechthangen. Toen hij dan ook nog "We are The World" inzette was iedereen in Ranzel ervan overtuigd dat er toch een aparte artiest was gestorven. Maar Tonnie als look-alike maakt grote kans om benaderd te worden om die 50 concerten in Londen te gaan doen.

Al met al dus een hartstikke leuk optreden, vooral door de leuke sfeer daar in dat tentje. Typerend dat ook nu weer dat typische Bagge-volk binnen was, die mensen die komen om zich te amuseren, slap auw-hoeren en pretentieloos aw-tutten en die weer meewerkten om te zorgen dat men morgen in Ransdaal kan zeggen: "Bösse doa gewaes? Wat eine leuke aovend! Geine zeik, gein gedoons, geweldig geammezeerd!" Zo, en dan heeft iedereen tenminste straks iets zinnigs te vertellen als de kleinkinderen vragen: "Opa of Oma, vertel nog 'ns get leuks van vreuger".

Zeer speciaal was ook het staartje van de avond. Op het moment dat de vrachtwagen volgelasen was en de klep dichtging bleek dat die na enkele meters zo diep in de modder was weggezakt dat hij niet meer vooruit of achteruitging. Nou, heel mannelijk Ransdaal sprong te hulp. Van alle kanten kwamen tractoren om het zakje vlot te trekken. Spontaan doken mensen de modder in om de rijplaten te verleggen. Iedereen zag er uit als een varken en dat in een wei waar normaal de koeien de baas waren. Nou ja, dat is ook allemaal rock'n'roll.

Optocht foto's online
De foto's van de Optocht, staan online. Bekijk de foto's hier.
Beelden CV de Wuif bij L1
De uitzending met CV de Wuif bij L1 op TV gemist? Bekijk het fragment dan hier beneden

CV de Wuif en Prins Christiaan I bij L1 TV

CV de Wuif bij L1 TV

CV de Wuif zal aanstaande vrijdag 12 februari bij L1 te gast zijn in het populaire programma “Goeiemiddag Limburg”. De uitzending die enkele honderd duizenden kijkers trekt, wordt live uitgezonden om 16.57 uur en wordt die avond ieder uur herhaald.

Het is een unieke gelegenheid om De Wuif in de spotlights te zetten en onze Prins Christiaan I kijkt al uit naar zijn TV-debuut.


Van de L1 website:

Het is alweer de laatste Goeiemiddag Limburg uitzending in carnavalssfeer...


We sluiten af in stijl met onder andere Moniek Hoekstra. Zij is verantwoordelijk voor de prachtige carnavalskostuums in onze studio. Vandaag vertelt zij ons alles over het maken én vermaken van carnavalspekskes.

Wat zit er "ónger dat läögske sjmink?" De Geliënde uit Hulsberg weten het. Zij behaalden de derde plaats in de LVK finale en brengen hun carnavalshit bij ons ten gehore.

Tom Doesborg zorgt vanuit Venlo voor de laatste nieuwtjes op carnavalsgebied.

Kunstenares Tanja Ritterbex is pas 24 jaar oud, maar haar werk is nu al door duizenden mensen gezien. Haar vastelaovesposter is namelijk door de hele provincie te bewonderen. Is de kunstenares net zo kleurrijk als haar kunstwerk? U ziet het in Goeiemiddag Limburg.


Foto's Receptie online
De foto's van de Receptie, staan online. Bekijk de foto's hier.
Elf punten Prins Christiaan I

Ich, Christiaan Hochstenbach, bie de gratie van de Wuif, Prins van der Lübesch tot der Moasj, van de Koele tot de Beukelskoel en van et Ranzalerveld bis Termaar, maak aan uch et volgende bekind;

 

1. Ich bin geboare op 22 februari 1985 en woon al mien ganse laeve i Ranzel; Ich bin dan aoch eine echte Wouf!!

 

2. Noa de HEAO, bin ich goan wirke bij UPS Supply Chain Solutions in Rejmunj. Mer in de carnavalstiéd zullen ze mich doa boave zieker neet zeen.

 

3. Voetbal is miene hobbie. Dat doan ich bie SVN oet Landgraaf. Het voetbal hub ich echter gelierd bie SCKR en ich hub dan auch veur altied ein Blauw/Wit hart!

 
4. Vasteloavend vieren is mich neet vraem. Ich woar de afgeloape joare mit de Oellies present in verschillende optochten.

 
5. Prins zeen zit bie mich in et bloed; miene pap, oudste broar en ‘ne nonk ginge mich veur als prins. Doanaever zeen mien beide broars auch al ins jeugdprins gewaes.

 

6. Ich hub van de Wuif d’r titel van prins Christiaan d’r iërsjte mit gekriege en bin doamit d’r 40ste prins van de Wuif!

 

7.Ich bin opgegroeid in ein echte Wouve sjtroat. Bienoa gekerinne mit un verleade in de Gerbergasjtroat, door miene broar es gemeinte prins 3 joar geleie al ins umgeduipt tot de Wouvesjtroat, jonk en oud, groat en klein, is al ins pins of prinses gewaes.

 

8. Of het toeval is, of dat mien ouwersj et zoe gepland hubbe, dat weet ich neet. Mer feit is dat ich in de Wouvestroat auch al mien laeve lank op hoesnummer 11 woon.

 

9.Es 40e prins van de Wuif zijnde hub ich dit joar tevens de groate ier om neave miene 2x 11 joar jubilerende pap aan de receptietoafel te stoan.

 

10.Jekerinne i Ranzel, jonk en oud, groat en klein, neudig ich oet om op carnavalszondig mit d’r optocht mit te goan!

 
11.Tot slot wunsj ich allemoal; voäl sjpass en plezeer, op ein gepaste meneer!!

 

Ranzel Alaaf!!

 

 

Inschrijven optocht 2010

De carnavalsoptocht in Ransdaal is ieder jaar weer een groot succes, vooral dankzij uw medewerking. Wij willen iedereen uitnodigen actief deel te nemen aan de optocht of in ieder geval de optocht langs de kant te bekijken.

Indien u besluit mee te doen aan de optocht op carnavalszondag 14 februari, willen wij u vragen dit kenbaar te maken door het inschrijfformulier in te leveren uiterlijk woensdag 10 februari. Wagens en groepen van tenminste 5 personen komen in aanmerking voor een startpremie.

Inleveradressen:

H. Schaaks, Rootveldstraat 25.

R. Dautzenberg, Dorpsplein 7.

of aanmelden via email: secretariaat@cvdewuif.nl

of via internet: www.cvdewuif.nl

 

Optochtroute 2010:

Termoors, Ransdalerstraat, Kampstraat, Staatsland, Dr. Huntjensstraat, Spoorstraat, Rootveldstraat, Dorpsplein, Ranzaerstraat, Spoorstraat, Hubert Houbenstraat, Dorpsplein, Gerbergastraat en ontbinding in de Ransdalerstraat ter hoogte van de Narrentempel Café Spierings.

Volg ons op Social Media
Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op YouTube
Twitter
Copyright CV de Wuif © 2015
1,317,928 unieke bezoeken