20 September 2019 | 08:11:58
Navigatie
· Home
· Nieuws
· Historie
· Activiteiten Programma
· Prinsengallerij
· Jeugdcarnaval
· Fotoalbum
· Wagenverhuur
· Weidefeest
· Vrung van De Wuif
· Contact
Woufass

Tijdens de proclamatie van Prins Gijs I en Prinses Monique vertoonde CV de Wuif een zelfgemaakt filmpje; Woufass

Heb je dit filmpje gemist, of wil je het gewoon nog een keer zien?
Bekijk dan hier het filmpje (nogmaals)
Bekijk ook het volgende filmpje, waar een beoogd prinsekandidaat, aangeeft op ski vakantie te zijn.

 

Foto's proclamatie 2011 online
De foto's van de Proclamatie, staan online. Bekijk de foto's hier.
Prins Gijs I en Prinses Monique
Deze avond is Prins Gijs I (Cremers) uitgeroepen tot 41ste prins van CV de Wuif.
Tijdens zijn regeringsjaar zal hij bijgestaan worden door zijn prinses Monique (Heijnen)

news: Gijs_Monique.jpg

Tijdens de receptie op zaterdag 26-02-2011 te zaal Spierings, kunt u Prins Gijs I, prinses Monique en alle jubilarissen feliciteren.

Klik hier om een felicitatie voor het prinsepaar achter te laten in het gastenboek.


Proclamatie 2011

news: proclamatie2011.jpg

Komend weekend het Ranzelfestival!
Komend weekend vindt in Ransdaal het Ranzelfestival plaats!

Dit festival wordt georganiseerd door diverse verenigingen van Ransdaal, waaronder c.v. de Wuif.

Het programma:

Vrijdag 10 september: Tonka!

Zaterdag 11 september: Wir Sind Spitze!

Zondag 12 september: Ranzel Oape & Old Tractor Day!

Kijk voor meer info op de speciale website:
http://www.ranzelfestival.nl/


Tot dan!
Foto's Kirmes in Ranzel online
Kirmis in RanzelDe foto's van de Kirmes in Ranzel staan online. Bekijk de foto's hier.
Hubke met de VUT!
Zoals op onderstaande foto´s te zien is, heeft onze penningmeester Hub Dautzenberg afgelopen week zijn laatste werkdag bij de Rabobank gehad.

news: hub1.jpg

news: hub2.jpg

Vanaf nu heeft Hub alle tijd om aan zijn hobby´s te besteden, zoals het werken in de loods van de Wuif en het drinken van een pilske met zijn vrienden van de Wuif bij café Spierings!

Hubke proficiat en geniet van je vrije tijd!

Optreden Janse Bagge Bend geslaagd! (verslag)

Dat het optreden van de Janse Bagge Bend dit jaar wederom geslaagd was, blijkt ook uit het verslag van de band zelf (http://www.jansebagge.nl/ en klik op "optredens").

De crew van de band heeft ook foto's van het optreden gemaakt. Zodra deze online komen volgt er uiteraard een bericht op deze site.


Hieronder het verslag:

Zaterdag 26 juni 2010 CV De Wuif,

Feesttent RANSDAAL

Verleden jaar was hartstikke leuk herinner ik me nog en dit jaar was eveneens niet verkeerd. Toch prachtig om, ondanks het feit dat in Heerlen een gigantisch Open Air feest aan de gang is met allerlei topartiesten, ondanks dat het prima barbecue-weer was, ondanks de voetbalwedstrijd, ondanks dat zat de tent toch prima vol.

Vooraf werden we weer ontzettend culinair gekieteld door "les Mademoiselles du Maison de Mergel" alias de maedjes oet det mergelhoes ein paar meter naeve de kirk. Ook dit jaar verdienen ze weer een Michelin-Ster. Stel je voor, eerst kregen we echte awwerwetse soep, net wie de mam die vroeger kon maken, toen vlees met champignon/roonsaus, croquetten, ma jong wat hebben we gesmuld. We hadden eigenlijk de hele avond willen blijven om te schransen en om hond Tim allerlei kunstjes te leren, maar allez, de plicht riep en we hadden dorst, dus omstreeks kwart voor 11 kropen we het podium op.

De jongens van Labyrinth deden de support-act en dat deden ze nog beter dan verleden week maar waarschijnlijk kwam dat doordat ze mee gegeten hadden. Het optreden was weer lachen gieren brullen, ben benieuwd hoe iedereen de groene grasvlekken uit zijn of haar kleren krijgt, dat gaat heel wat pakjes VANISH kosten! Al met al weer een prachtige afsluiting voor dit seizoen, voorlopig even zomervakantie en dan op naar Pinkpop Classic op 14 augustus.

Tot dan bij Jan!

Henk

Vanmiddag Ranzels Weijefiës!
Na het succes van het optreden van de Janse Bagge Bend van gisteravond, staat er vandaag wederom een gezellige dag voor de boeg!

Vanaf 14.00 uur vindt het Weijefiës plaats, met plezier voor jong en oud!

Voor de kinderen zijn er diverse activiteiten, zoals o.a. een kinderboerderij en een caroussel. Voor de volwassenen staat de BBQ en de biertap klaar!

Tot vanmiddag!
Voorverkoop Janse Bagge Bend gestart!
De voorverkoop van de kaarten voor het optreden van de Janse Bagge Bend op zaterdag 26 juni is inmiddels gestart!

De voorverkoop vindt plaats op de onderstaande adressen:

- Café Spierings, Ransdalerstraat 89, Ransdaal. Telnr. 043-4591373;
- 't Magazijn voor Dier en Tuin, Ransdalerstraat 95, Ransdaal. Telnr. 043-4591348.

De kaarten kosten € 7,50 in de voorverkoop. Kijk voor meer informatie naar de voorgaande nieuwsberichten.
Start voorverkoop Janse Bagge Bend op maandag 7 juni!
De voorverkoop van de kaarten voor het optreden van de Janse Bagge Bend op zaterdag 26 juni vind plaats vanaf maandag 7 juni op de onderstaande adressen:

- Café Spierings, Ransdalerstraat 89, Ransdaal. Telnr. 043-4591373;
- 't Magazijn voor Dier en Tuin, Ransdalerstraat 95, Ransdaal. Telnr. 043-4591348.

De kaarten kosten € 7,50 in de voorverkoop. De tent gaat om 20.30 uur open.

De band LABYRINTH zal het voorprogramma verzorgen. Voor meer informatie over deze band kijk op: http://www.labyrinthmusic.nl/ 
Aanvang voorprogramma: 21.30 uur.

Wil je weten hoe gezellig het optreden van de Janse Bagge Bend van vorig jaar was? Het onderstaande verslag van dit optreden staat op de website van de Janse Bagge Bend!


Zaterdag 28 juni 2009

Feesttent Ransdaal, C.V. De Wuif.

De Wuif? Wat is "wuif?" In Susteren is "wuif" dat bolletje dat je draaien kunt met je vingertoppen als je in je neus hebt gepeuterd. Dat is bij ons "wuif" maar in "Ranzel" blijkt het de naam van de vastelaovesvereniging te zijn en die vereniging is blijkbaar ook actief buiten het seizoen. En de naam schijnt gerelateerd te moeten worden aan de korenwolf. Hoewel, toen ik de mensen van de organisatie zag rondlopen met hun "C.V. De Wuif-T-shirt" stond daar een tekening op van wat volgens hen een korenwolf was. Maar dat was alles behalve een korenwolf. Dat beest op hun T-shirt leek meer op die engerd uit het sprookje van De 7 Geitjes. Een wolf ja, een gewone ordinaire wolf, niks geen korenwolf. Dit leek in elk geval echt niet op die Limbo-hamster, maar een kniesoor die daar op let.

Maar man, wat een leuke avond. Stel je voor: een feesttent zonder vloer, gewoon gras met hier en daar een koeienflat, door de regenbui van die middag alles hartstikke vochtig en dat is altijd kaasje voor sommigen binnen ons team. Die hebben last van hooikoorts. Dus aanvankelijk dacht ik: "Dat wordt weer bijpompen met de inhalator". Maar niks van dattum. We werden na de soundcheck verrast door het team van Miem en haar Dolle Meiden. We kregen me daar een geweldige ontvangst in hun verbouwde boerderij. Hun "opvanghuis" was van buiten mergel etc. en binnen alles strak modern tot en met de keuken en daar kwam het allemaal uit: aardappelcroquetten, gebakken aardappelschijfjes, 2 soorten sla, erwten, wortelen en vlees in een heerlijke saus. En de meiden maar aanslepen en wij maar knauwelen. Heerlijk om muzikant te zijn in Ranzel!

Tja en toen het optreden. De tent was goed vol, zelfs het terras buiten was goed bezet. En eerlijk is eerlijk, we konden er moeilijk omheen om niks te vertellen over Michael Jackson. Ton had al aangegeven dat hij niks wilde repeteren, gewoon wat aankloten. Nou, dat repeteren had toch al niet gekund, want vlak voor de soundcheck belde Ton op om te zeggen dat het in Sittard zo hard geregend had, dat het water vanuit zijn tuin bezig was om zijn huis binnen te lopen. Dus hij was eerst nog bezig met een afvoergeul te graven, dwars door de pas gelegde graszoden. Hij kwam dus later!

Bij "ZJWART" werd dus besloten om maar wat van Wacko Jacko te doen. We hebben dubbel gelegen. Tonnie als Michael in een hilarische versie van "Bad", inclusief Moonwalk en constant met de hand zijn scrotum aan het rechthangen. Toen hij dan ook nog "We are The World" inzette was iedereen in Ranzel ervan overtuigd dat er toch een aparte artiest was gestorven. Maar Tonnie als look-alike maakt grote kans om benaderd te worden om die 50 concerten in Londen te gaan doen.

Al met al dus een hartstikke leuk optreden, vooral door de leuke sfeer daar in dat tentje. Typerend dat ook nu weer dat typische Bagge-volk binnen was, die mensen die komen om zich te amuseren, slap auw-hoeren en pretentieloos aw-tutten en die weer meewerkten om te zorgen dat men morgen in Ransdaal kan zeggen: "Bösse doa gewaes? Wat eine leuke aovend! Geine zeik, gein gedoons, geweldig geammezeerd!" Zo, en dan heeft iedereen tenminste straks iets zinnigs te vertellen als de kleinkinderen vragen: "Opa of Oma, vertel nog 'ns get leuks van vreuger".

Zeer speciaal was ook het staartje van de avond. Op het moment dat de vrachtwagen volgelasen was en de klep dichtging bleek dat die na enkele meters zo diep in de modder was weggezakt dat hij niet meer vooruit of achteruitging. Nou, heel mannelijk Ransdaal sprong te hulp. Van alle kanten kwamen tractoren om het zakje vlot te trekken. Spontaan doken mensen de modder in om de rijplaten te verleggen. Iedereen zag er uit als een varken en dat in een wei waar normaal de koeien de baas waren. Nou ja, dat is ook allemaal rock'n'roll.

Volg ons op Social Media
Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op YouTube
Twitter
Copyright CV de Wuif © 2015
1,216,543 unieke bezoeken